Certyfikaty ISO
Pobierz certyfikat ISOQAR UKAS nr6650
Podstawowym celem i zamiarem Spółdzielni Produkcji Spożywczej "TOSTA", wdrażając System Zarządzania Bezpieczeństwem Żywności jest ciągłe dążenie do zaspakajania potrzeb, wymagań i życzeń naszych klientów, w zakresie dobrej jakości i bezpieczeństwa zdrowotnego oferowanych produktów takich jak:
- paniery zewnętrzne
- paniery wewnętrzne i bułka tarta
System Zarządzania Jakością Przedsiębiorstwa: Spółdzielnia Produkcji Spożywczej "TOSTA" został zatwierdzony przez ISOQARjako zgodny z normą PN-EN ISO22000:2018, dnia 4 grudnia 2007 r. z numerem certyfikacji 6650.
W Spółdzielni ustanowiono zarządzeniem zgodność udokumentowania zasad funkcjonowania Systemu HACCP z wymaganiami standardu PN-EN ISO 22000:2018 obejmujący proces produkcji żywności od dostawcy surowców do orientacji na klienta.
Ustalone zasady funkcjonowania systemu HACCP z wymaganiami standardu PN-EN ISO 22000:2018, tworzą wspólną pracę w realizacji procesów produkcyjnych i usług, spełniających wymagania klientów, zgodnie z zasadami przepisów prawa żywności i żywienia, które muszą być spełniane dla zapewnienia bezpieczeństwa żywności.
Wdrożenie Normy PN-EN ISO 22000:2018 w proces produkcji panieru i bułki tartej pozwala osiągać skuteczny system zarządzania bezpieczeństwem zdrowotnym, w całym łańcuchu produkcyjnym, czyli zapewnienie zasad dobrej praktyki higienicznej, produkcyjnej i planu HACCP.
Ustanowiony system zarządzania jakością w/w produkcji żywności wprowadził uporządkowane obszary działania organizacji, głównie pod kątem:
- jednoznacznego opisania odpowiedzialności i uprawnień pracowników na poszczególnych poziomach zarządzania, z określeniem swobody decyzyjnej;
- zapewnienia efektywnego przepływu informacji i decyzji w układzie Spółdzielni;
- spełnianie potrzeb i oczekiwań klientów, zwłaszcza w powtarzalności jakości produktów i usług na poziomie uzgodnionym z klientem.
Produkty: paniery i bułka tarta odznaczają się wysokim stopniem bezpieczeństwa zdrowotnego żywności, uzyskanym poprzez ciągły i doskonalony monitoring kontroli, każdego etapu produkcji, począwszy od przyjęcia surowca, poprzez proces technologiczny, usługowy do orientacji na klienta.
System zarządzania bezpieczeństwem żywności w procesie produkcji panierów i bułki tartej zapewnia duży stopień bezpieczeństwa zdrowotnego pod względem mikrobiologicznym i fizycznym zanieczyszczeniem produktu metalem.
Doskonalenie procesu następuje dzięki ciągłej analizie i ocenie przebiegu technologicznego produkcji wyrobów gotowych: panierów i bułki tartej. Wykorzystuje się wszelkie źródła informacji dotyczące tego procesu: działania korygujące, zapobiegawcze, eliminując do minimum stopnień zagrożenia zdrowotnego oraz bierze pod uwagę potrzeby i sugestie klientów.
PowrótSzybki Kontakt
Spółdzielnia Produkcji Spożywczej Tosta
ul. ks. J. Schulza 9
85-315 Bydgoszcz
NIP: 554-031-30-99
REGON: P-001020128
KRS: 0000146466
Sekretariat
tel: +48 52 373 12 31
kom: +48 663 142 814
fax: +48 52 373 28 76
e-mail: tosta@tosta.com.pl